Rapsiõli on laialt kasutatav taimeõli, mida hinnatakse eelkõige selle soodsa rasvhappelise profiili ja kõrge toiteväärtuse tõttu. Suure osa rapsiõlis leiduvatest rasvhapetest moodustavad monoküllastumata rasvhapped ning mõõdukalt leidub ka oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid, mistõttu sobib see hästi igapäevaseks kasutamiseks südame- ja veresoonkonna tervist toetava rasvaallikana. Tänu heale kuumataluvusele sobib rapsiõli nii külmpressitud kujul salatikastmetes ja külmroogades kui ka praadimiseks, hautamiseks ja küpsetamiseks.
Lisaks rasvhappeliselt soodsale koostisele on rapsiõli oluline rasvlahustuvate vitamiinide allikas. Umbes 100 ml rapsiõli sisaldab ligikaudu 17.5 mg E-vitamiini (u 146% päevasest võrdluskogusest, NRV) ja 71,3 µg K-vitamiini (u 95% NRV). E-vitamiin toimib tugeva antioksüdandina, aidates kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest ja toetades immuunsüsteemi normaalset talitlust, K-vitamiin aga osaleb vere hüübimise regulatsioonis ning aitab kaasa luude normaalsele ainevahetusele. Tänu sellisele toitainete kombinatsioonile peetakse rapsiõli üheks mitmekülgsemaks ja tervisesõbralikumaks taimseks õliks nii koduses toiduvalmistamises kui ka toiduainetööstuses.




