Maapähkli (arahhisi) ja sellest toodetud õli sisaldavad peamiselt küllastumata rasvu, mis soodustavad vere kolesteroolitaseme langust. Hiljutised uuringud on näidanud, et regulaarne maapähkli tarbimine, osana tervislikust toitumisest, võib oluliselt vähendada südame-veresoonkonna haigusi. Pähklid on ka head foolhappe allikad, mis edendab rakkude kasvu ja uunemist. Maapähklite lisamine toidumenüüsse parandab potentsi, mälu, tähelepanu ja kuulmistundlikust. Maapähkel on väga kasulik taastumisel tugevas kurnatusest ja raskest haigusest.
Maapähkel on rikas ainete poolest, mis on vajalikud närvikoe,südame,maksa ning muude elundite ja süsteemide normaalseks toimimiseks. Maapähkel ja maapähklivõi on tõhusad sapi tootmist soodustavad ained. Lisaks on maapähkel kaaliumi-ja fosforirikas. Maapähkli valgud sisaldavad mineraale, küllastunud ja küllastumata aminohappeid, vitamiine B1, B2, PP ja D, suur hulk vees lahustuvaid osi, mis näitab sellest kasulikkust ja head seeduvust.




