Maisiõli väärtus tuleneb sellest sisalduvatest küllastumata rasvhappetest ja fosfolipiididest. Küllastumata rasvhapped-linoolhape,linoleenhape ja arahhidoonhape – osalevad paljudes metaboolsetes protsessides. Need happed kuuluvad kolesteroolivahetust reguleerivate ainete hulka. Küllastumata rasvhapped moodustavad koos kolesterooliga lahustuvaid ühendeid ja takistavad kolesterooli ladestumist veresoonte seintele. Maisiõli on rikas ka fosfolipiidide – rakumembraani koostisse kuuluvate bioloogiliselt aktiivsete ainete-poolest, mis mängivad eriti tähtsat rolli ajukudude tegevuses. Fosfolipiidid soodustavad valkude akumuleerumist. Umbes 100 ml päevalilleõli sisaldab ligikaudu 14.3 mg E-vitamiini (u 119% päevasest võrdluskogusest, NRV). E-vitamiin toimib tugeva antioksüdandina, aidates kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest ja toetades immuunsüsteemi normaalset talitlust.
Maisiõli vähendab värvipingeid ja väsimust, vähendab käärimist soolestikus,parandab ainevahetust, tõstab töövõimet ja toonust. Võib kasutada ka praadimiseks,ent seda on soovitatav teha madalal tulel: nii säilivad õlis sisalduvad vitamiinid paremini. Sobib liha ja köögiviljade hahautamiseks ja värskete salatite maitsestamiseks.




