Õlisordid

Oliivjääkõli

100% oliivijääkõli

Kirjeldus

Oliivijääkõli on teise pressimise (ekstraheerimise) teel saadud õli. Kasutatakse põhiliselt praadimiseks ja salatite maitsestamiseks. Maailma Terviseorganistsiooni normide kohaselt peab oliivõli koostisse kuuluma 65…83% oleiinhappeid, 3,5…21% linoolhappeid ja mitte üle 0,3% linoleenhappeid.

Asjatundjate kinnituste kohaselt sisaldavad oliivid praktiliselt kõiki inimorganismi poolt omastatavaid vitamiine ja mikroelemente. Erinevalt loomsetest rasvadest on need organismile väga kasulikud, sest takistavad ateroskleroosi ja südameveresoonkonna haiguste arengut,soodustavad kolesterooli väljutamist organismist, aitavad kaasa seedeelundite tervenemisele ja tugevdavad luukude. Oliivõli koostisse kuuluvad kasulikud happed on rakukestadele vajalikuks ehitusmaterjaliks (organism ise sünteesib neid ainult osaliselt). Tänu oliivõli koostises sisalduvale oleiinhappele, mis mõjutab soodsalt rasvade omastamise ja töötlemise protsesse, loetakse oliivõli dieettoitude hulka.

Lisaks rasvhappeliselt soodsale koostisele on rapsiõli oluline rasvlahustuvate vitamiinide allikas. Umbes 100 ml rapsiõli sisaldab ligikaudu 14.3 mg E-vitamiini (u 119% päevasest võrdluskogusest, NRV) ja 60,2 µg K-vitamiini (u 80% NRV). E-vitamiin toimib tugeva antioksüdandina, aidates kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest ja toetades immuunsüsteemi normaalset talitlust, K-vitamiin aga osaleb vere hüübimise regulatsioonis ning aitab kaasa luude normaalsele ainevahetusele. Tänu sellisele toitainete kombinatsioonile peetakse rapsiõli üheks mitmekülgsemaks ja tervisesõbralikumaks taimseks õliks nii koduses toiduvalmistamises kui ka toiduainetööstuses.

Kasutamisjuhend

Mitte kuumutada üle 170 °С suitsu tekkimise ja kontrollimatu õli keemise vältimiseks
Mitte valada tagasi pudelisse kuuma õli
Mitte asetada pudelit tulisele pinnale
Õli on soovituslik kasutada mitte rohkem kui 8 korda praadimisel ja mitte hoiustada õli lahtiselt rohkem, kui 6 kuud

Toitumisalane teave

Toiteväärtus
Energiasisaldus: 3404 kj/828 kcal
Valgud: 0 g
Süsivesikud: 0 g
Rasvad: 92 g
Millest:
Küllastunud rasvhapped: 13.1 g
Monoküllastumata rasvhapped: 66.7 g
Polüküllastumata rasvhapped: 12.2 g
Lisandeid: 0 g
Naatriumi: 0 g
Me võime toota erinevaid õli segusid erinevate lisanditega. Näiteks: vitamiin A, vitamiin D, vahutamisvastane aine E900, antioksödant E392, beta-karoteen, võimaitseline aroomiaine.

Kontroll ja sertifitseerimine

EBM GRUPP AS tegevus vastab Euroopa Liidu ja rahvusvahelistele kvaliteedistandarditele toiduohutuse ja tootmise valdkonnas.

EBM Grupp AS toiduainete käitlemise ohutuse tagamise süsteem on rajatud HACCP (ingl. k. Hazard Analysis Critical Control Points, ohtude analüüs ja kriitiliste kontrollpunktide ohje) printsiipidele, mille sertifikaat on tootmisele väljastatud 2005 aastal.

ISO 22000:2005 sertifikaat on väljaststud alates aaastast 2011 ja FSSC22000 sertifikaat on väljastatud aastast 2024.

Tootmine ja infrastruktuur

Tootmisettevõte asub 250 m kaugusel kaidest ning on rajatud kaasaegsete lahendustega. Terminalil on 9 roostevabast terasest mahutit kogumahutavusega 3500 tonni ning hea mere-, raudtee- ja maanteeühendus tagab kiire ja paindliku tarne.

Õli teie kaubamärgiga

Pakume teie kaubamärgi all laia valikut kõrgekvaliteedilisi toiduõlisid. Hoolitseme kogu teenuse eest alates pakendamisest ja logistikast kuni kliendipõhise etiketi kujunduse ja trükini.

Kogu toiduõlide sortiment

Tervislikud õlid, mis töötavad igas köögis

Saada päring

Võta meiega ühendust:

info@ebm.ee
+372 659 9040

Paljassaare tee 43B,
10313 Tallinn, Eesti